Kaikista maailman paahtoleivistä Pain Rôti on se paras versio! Kesällä haluamme nopeasti ja helposti valmistuvat välipalat, halloumi-grillileipä on juuri sitä. Valmista uunissa tai grillillä, sovella muita täytteitä päälle makusi mukaan.

Pain Rôtin taikina tehdään Gateaun omasta vehnäjuuresta ja nousee pitkään. Lisäämme taikinaan hieman ruisjuurta koska näin leipä on mielestämme maukkaimmillaan. Rapeankuorinen leipä paistetaan vuoassa ja kovalla lämmöllä. Lopputuloksena makujen maku sekä tiheähkö rakenne.

-----

HALLOUMI-GRILLILEIPÄ (kahdelle)

Kauppalappu:

pätkä Gateaun Pain Rôti -leipää

pari valkosipulin kynttä

2 tomaattia

pinaattia

2 pkt halloumia

muutama mansikka

maukasta oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Valkosipuliöljy:

Kuori valkosipulin kynnet. Lorauta n. 1 dl oliiviöljyä blenderin kulhoon, ripsauta maun mukaan sekaan suolaa ja pari kierrosta mustapippuria myllystä sekä kuoritut valkosipulit. Aja tasaiseksi mausteöljyksi.

Paahdetut tomaatit:

Huuhtele tomaatit ja viipaloi siivuiksi. Lado tomaattisiivut uunipellille ja sivele päälle valkosipuliöljyä. Kuumenna uuni 240 asteiseksi ja paahda tomaatteja noin kymmenisen minuuttia tai kunnes tomaatit ovat saaneet kauniin paahteisen värin.

Leivän kasaus:

1. Leikkaa Pain Rotista kaksi n. 1 cm paksuista viipaletta. Laita pannu kuumenemaan ja paahda leivät kuumalla pannulla.

2. Viipaloi halloumit pariksi viipaleeksi ja paista tilkassa öljyä kuumalla pannulla. Pinnasta on hyvä tulla kauniin rapsakka. Vinkki! Grillissä saat parhaan kesäfiiliksen halloumiin.

3. Pirskottele paahdetuille leipäviipaleille jäljelle jäänyttä valkosipuliöljyä ja lado paahdettuja tomaatteja leivälle.

4. Kevyt kourallinen tuoretta pinaattia kumpaankin leipään.

5. Leikkaa paistetut halloumit viistosti omaan tyyliin puoliksi ja asettele leivälle.

6. Ripottele tuoreita mansikoita sinnetänne ja lorottele vielä viimeiset tipat mausteöljyä pinnalle.

 

Nyt on kesä!

#gateauleipäkalenteri

#gateausuomi