Suomessa vietetään kansallista Korvapuustipäivää 4. lokakuuta, nappaa alta taivaallinen ohje Gateaun Puustivohveleihin! Uutta, jännittävää, helppoa ja niin järkyttävän hyvää! Vegaanisen version Puustivohveleista saat helposti vaihtamalla pullan Gateaun vegaaniseen Kanelisolmuun, maidon kaurajuomaan ja kruunaamalla ihanuudet vegaanisella jäätelöllä. #gateaupuustivohveli

Uskallamme väittää, että meillä on Suomen ellei maailman paras korvapuusti. Miksi näin? Ei jarruteta korvapuustin täytteen määrässä, melkein puolet korvapuustista koostuu ihanasta kanelitäytteestä. Sekä taikinassa että täytteessä käytämme aitoa voita eikä sitä säästellä, tämän takia pullat ovatkin niin superkosteita ja herkullisia.

-----

PUUSTIVOHVELI (kahdelle)

Kauppalappu:

2 Gateaun korvapuustia (vegaaniseen versioon 2 Kanelisolmua)

2 dl maitoa (vegaaniseen versioon Fazer Yosa kaurajuomaa)

2 dl kookoskermaa

pikku pussi mantelilastuja

vaniljajäätelöä (vegaaniseen versioon Fazer Yosa vaniljakaurajäätelöä)

vaahterasiirappia

Valmistus:

1. Paahda mantelilastut 180 asteisessa uunissa muutaman minuutin, niin että mantelit saavat kauniin paahteisen värin.

2. Laita vohvelirauta kuumenemaan. Sekoita vispilällä maito ja kookoskerma tasaiseksi ja dippaile kokonaisia korvapuusteja seoksessa niin, että kostuvat kauttaaltaan kunnolla.

3. Paista kostutetut korvapuustit vohveliraudassa mehevän rapsakoiksi.

4. Kokoa upeat annokset vohvelirautakorvapuusteista, vaniljajäätelöstä ja paahdetuista mantelilastuista. Lorota kastikkeeksi herkullista vaahterasiirappia oman maun mukaan.

Vinkki! Kannattaa painaa vohveliraudan kantta paiston aikana niin saat tasaisesti paistuneen pinnan korvapuusteihin. Varo kuumaa! Vohveliraudan lämpö kannattaa säätää keskilämmölle, ettei korvapuustien välissä oleva sokeri kärähdä paiston aikana.

-----

KORVAPUUSTIKORPUT JA PANNUKAHVI (kahdelle)

Kauppalappu:

2 Gateaun korvapuustia

1 dl erikoishienoa sokeria

1 tl jauhettua kanelia

nokare voita

pannukahvia

Valmistus:

1. Viipaloi korvapuusteista pitkittäin kapeita siivuja.

2. Sivele leikkauspinnat voisulalla ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa.

3. Kuivata korpuiksi 80 asteisessa uunissa noin 2 tuntia, tai kunnes ovat korppuja. Korppujen viilentyessä on hyvää aikaa laittaa pannukahvit tulille!

 

#gateaupuustivohveli

#gateauleipäkalenteri

#gateausuomi