Valmista astetta parempi aamupala perheellesi - Gateaun köyhät ritarit with a twist! Miltä kuulostaa värikäs aamupala kirsikkahillolla ja kirsikkavaahdolla tuoreiden marjojen ja pistaasipähkinöiden kanssa? Tai grillatut persikat vaniljakermavaahdon kera? Nappaa taivaalliset vinkit alta ja kaverit kiittävät.

Grand Blancin pikkusisko Petit Blanc on leivottu sekä vehnä- että ruisjuureen. Ilmava rakenne ilmakuplineen kertoo leipureidemme oikeasta taikinankäsittelystä ja kosketuksen hellyydestä. Leipä on täydellinen vaihtoehto parempiin köyhiin ritareihin.

-----

Paremmat köyhät ritarit:

KIRSIKKAUNELMA (2:lle)

Kauppalappu: 

pakastekirsikkaa, kivettömiä

hillosokeria

vaniljasokeria

kanelia

2 dl kuohukermaa tai vispikermaa

2 dl maitoa

voita

1 rs tuoreita vadelmia

kourallinen pistaasipähkinöitä

Kirsikkahilloke

250g kivettömiä kirsikoita

1 dl hillosokeria

1 tl vaniljasokeria

ripaus kanelia

½ dl vettä

Valmistus: Laita kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta seosta miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä hillo ja kuori pinnalle mahdollisesti kertyvä vaahto pois. Jätä odottamaan kylmään köyhien ritareiden kasaamista varten.

Kirsikkavaahto

2 dl kuohukermaa tai vispikermaa

½ dl kirsikkahilloketta

Valmistus: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tasaisesti kirsikkahilloke vatkatun kerman joukkoon. Lisää tarvittaessa maun ja värin mukaan hilloketta vaahdon joukkoon. Laita kylmään odottamaan köyhien ritareiden kasausta.

Näin onnistut:

1. Leikkaa leivästä neljä n. 1,5 - 2 cm:n paksuista viipaletta. Laita paistinpannu kuumenemaan.

2. Kaada astiaan n. 2 dl maitoa ja ripaus vaniljasokeria.

3. Kastele leipäviipaleiden leikkuupinnat maidossa ja anna maidon imeytyä pari minuuttia.

4. Paista kostutetut leipäviipaleet runsaassa voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Vinkki! Paistamiseen kannattaa valita pannu, jossa hyvä pinnoite, ettei leipäviipaleet paistu pannuun kiinni.

5. Kasaa paistetuista leipäviipaleista, kirsikkahillokkeesta ja kirsikkavaahdosta kauniit annokset.

6. Koristele tuoreilla vadelmilla ja rouhitulla pistaasipähkinällä.

-----

Paremmat köyhät ritarit:

GRILLATTU PERSIKKA (2:lle)

Kauppalappu:

3 tuoretta persikkaa tai nektariinia

2 dl kuohukermaa tai vispikermaa

vaniljasokeria

loraus vaahterasiirappia

1 rs karhunvattuja

Grillatut persikat

1. Pese persikat huolellisesti. Voit myös käyttää nektariinia. Tee persikan ympäri viilto, pyöräytä persikka käsissäsi kahtia ja poista kivi.

2. Grillaa persikat tosi kuumalla pannulla tai kesän korvilla kuumassa grillissä. Vinkki! Kaasupolttimolla saat myös loistavan grillauspinnan aikaiseksi.

3. Jätä grillatut persikan puolikkaat odottamaan köyhien ritareiden kasausta.

Vaniljakermavaahto

Laita ripaus vaniljasokeria kerman joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Näin onnistut:

1. Leikkaa leivästä neljä n. 1,5 - 2 cm:n paksuista viipaletta. Laita paistinpannu kuumenemaan.

2. Kaada astiaan n. 2 dl maitoa ja ripaus vaniljasokeria.

3. Kastele leipäviipaleiden leikkuupinnat maidossa ja anna maidon imeytyä pari minuuttia.

4. Paista kostutetut leipäviipaleet runsaassa voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Vinkki! Paistamiseen kannattaa valita pannu, jossa hyvä pinnoite, ettei leipäviipaleet paistu pannuun kiinni.

5. Kasaa paistetuista leipäviipaleista, grillatuista persikoista ja vaniljakermavaahdosta kauniit annokset.

6. Koristele tuoreilla karhunvatuilla ja lorauksella vaahterasiirappia.