
Kansallista leipäviikkoa vietetään 9.-15.9 teemalla Kauraleipä. Gateaun syksyn uutuusleivällä Le Havrella valmistat upeat aamupala- tai lounasleivät sadonkorjuun merkeissä. Katso alta upeat reseptit Omena tai Kantarelli-pinaatti Le Havre -herkkuleipiin. #syönkauraa
Syksyn uutuusleipä Le Havre on kotimaisen kauran ja vehnän täydellinen liitto, leipä sisältää peräti 40% kauraa!
-----
OMENA LE HAVRE (kahdelle)
Kauppalappu:
Le Havre -kauraleipä
n. 5 kpl kaneliomenaa
1 purkki kikherneitä (n. 200g/prk)
1 valkosipulin kynsi
sitruuna
tahini
kanelitanko
juustokumina (jauhettu)
ceylon kanelia
maukasta oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Omenahummus:
1 purkki kikherneitä (n. 200g/prk)
2-3 kaneliomenaa
1 valkosipulin kynsi
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
½ tl ceylon kanelia
suolaa ja mustapippuria
Valmistus: Pese omenat ja pilko epämääräisiksi paloiksi niin, että siemenkota jää erilleen. Laita omenapalaset uunipellille ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Paahda n. 230 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia niin, että omenat saavat hyvää värikästä paistopintaa. Anna hetki jäähtyä. Huuhtele ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi.
Leivän kasaus
1. Leikkaa Le Havresta kaksi reipasta siivua.
2. Levitä leipäviipaleille ronskilla tyylillä hummusta.
3. Huuhtele pari kaneliomenaa ja viipaloi omaan tyyliin leiville ohuenohutta siivua tuoreesta omenasta.
4. Raasta vielä lopuksi pinnalle kanelitankoa.
-----
KANTARELLI-PINAATTI LE HAVRE (kahdelle)
Kauppalappu:
Le Havre -kauraleipä
rasia kantarelleja
n. 200g tuoretta pinaattia
ohut nippu ruohosipulia
3 valkosipulin kynttä
maukasta oliiviöljyä
voita
suolaa
mustapippuria
Pinaatti-valkosipulipaistos
1. Huuhtele pinaatit huolellisesti ja valuta kuiviksi. Putsaa ja huuhtele myös herkulliset kantarellit paistovalmiiksi.
2. Laita pannu kuumenemaan ja kuori sillä aikaa valkosipulin kynnet. Hienonna valkosipulin kynnet ja kuullota ne pannulla pehmeämmiksi.
3. Lisää joukkoon pinaatit ja paista hetki. Mausta suolalla ja muutamalla kierroksella mustapippuria myllystä.
4. Nostele pinaattipaistos pois pannulta ja valmista saman tien myös kantarellit. Heitä pannuun nokare voita ja paista kantarellit kauniin värisiksi. Mausta sopivasti suolalla ja mustapippurilla.
Leivän kasaus
1. Leikkaa Le Havresta kaksi reipasta siivua.
2. Levittele pinaatti-valkosipulipaistosta leipäviipaleille ja asettele vastapaistetut kantarellit leiville.
3. Leikkaa ruohosipulista kaunista helmeä ja ripottele leipien päälle.
#gateauleipäkalenteri
#gateausuomi
#syönkauraa