Gateau on artesaanileipomo pitkillä perinteillä, jossa yhdistyy monen leipomoyrityksen, leipurin ja kondiittorin osaaminen.

Gateau on Tukholman Saltsjöbadetissa vuonna 1937 perustettu artesaanileipomo. Gateaulla leivomme leipämme perinteisillä ranskalaisilla resepteillä, aivan kuten esikuvamme Poilâne Pariisissa. Ruotsissa Gateaulla on useampi leipomo sekä noin 40 myymälää.

Marraskuussa 2017 avasimme Suomen kaksi ensimmäistä Gateau-myymälää Helsinkiin ja Espooseen, tällä hetkellä pääkaupunkiseudulta löytyy jo peräti 14 myymälää.

 

Maku ja tekeminen edellä

Leipomomme sijaitsee Helsingin ytimessä Sörnäisissä, jossa leipurimme ja kondiittorimme työskentelevät vuorokauden ympäri näin taatakseen teille joka aamu mahdollisimman tuoreita ja herkullisia tuotteita. Leipomossamme työskentelee 15 leipuria, 18 kondiittoria ja 2 kylmäkköä.

Ranskalaisvaikutteisten leipien lisäksi olemme huomioineet suomalaiset makumieltymykset ja täydentäneet valikoimaamme tuotteilla suomalaisista leipäperinteistä. Tästä esimerkkinä muun muassa 100% ruis- ja kauraleipämme.

 

 

Kakkuja suurella sydämellä

Gateau tarkoittaa ranskaksi kakkua. Taitavat kondiittorimme leipovat meidän kauniita ja herkullisia luomuksia niin arkeasi piristämään kuin erityisiä hetkiä juhlistamaan. Kakkujemme tekeminen vaati tarkkaa työtä ja on uskomatonta nähdä miten nopeasti kondiittorimme pystyvät työskentelemään niin paljon käsityötä vaativien kakkujemme kanssa.

Kakkuvalikoimaamme olemme pyrkineet luomaan niin, että tarjoamme perinteisiä herkkuja kuten Prinsessakakkua ja Mansikkakermakakkua sekä uudempia makumaailmoja kuten kookospohjainen Passion-vadelmakakku tai Sitruuna-kinuskijuustokakku (Gateau cheesecake).

Haluamme olla mukana kehittämässä suomalaista kakku- ja jälkiruokakuluttuuria tuomalla myös valikoimaamme uusia makuja ja tuulia maailmalta. Konditoriatuotteemme sopivat erinomaisesti niin jälkiruuiksi illallisille kuin elämän suuriin ja pieniin juhlallisuuksiin. Haluamme auttaa asiakkaitamme nauttimaan omista kutsuistaan, ei aina tarvitse tehdä kaiken itse.

Tuotteemme leivotaan parhaista ja puhtaista raaka-ainesta. Suosimme aina kotimaisia raaka-aineita ja toimittajia, kaikki jauhomme tulevat esimerkiksi suoraan meille Lahden myllystämme.

 

 

Hapanjuurileipää arinauunista

Leivonta on taidetta ja kemiaa ja vaati suurta sydäntä ja juureen leipominen on tarkkaa puuhaa joka edellyttää todellista ammattitaitoa. Leipureidemme on jatkuvasti seurattava ja ruokittava omia taikinajuuriamme, joista leipämme saavat omintakeisen makunsa. Veden ja taikinoiden lämpötiloja tulee mitata ja varmistaa, että ympäristötekijät ovat leivonnalle otolliset. Puhutaan paljon käsityöstä, mutta lisäisimme, että kyse on leipurin kosketuksesta. Leipurimme näkevät ja tuntevat heti taikinaa katsoessaan ja koskettaessaan, onko taikina sellainen kuin se pitää, jotta halutunlainen tuote saadaan asiakkaillemme valmistettua.

 

 

Suurin osa leivistämme tehdään taikinajuureen. Taikinajuuren lisäksi leipiemme makuun ja rakenteeseen vaikuttavat merkittävästi leivonnassa käyttämämme pitkät lepoajat. Parhaimmillaan takinamme saavat odottaa seuraavaa työstövaihetta yli 18 tuntia. Pitkän levon jälkeen leivät muotoillaan eri tekniikoilla, koristellaan ja lepää toistamiseen ennen uuniin pääsyä. Lopullisen muotonsa, makunsa ja rakenteensa leipämme saavat kiviarinauunissamme. Arinauunissa paistetut leivät tunnistat rapeasta, maukkaasta kuorestaan. Leipiemme muodot ja paistoasteet voivat hieman vaihdella päivästä toiseen ja näin se artesaanileivonnassa kuuluukin olla, leipureidemme kädenjäljet näkyvät tuotteessa loppuun asti.

 

 

Miten juurileipä säilytetään?

Monissa Gateaun juureen leivotuissa leivissä maku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua, kun kaikki aromit ovat ehtineet kehittyä. Taikinajuureen leivottu leipä säilyy parhaiten paperipussissa, jonka päällä on muovipussi. Paperipussi imee kosteuden, jotta kuori jää hieman rapeaksi, muovipussi taas huolehtii siitä, että kosteus jää leipään ja se säilyy mehevänä. Leipä säilyykin useamman päivän ja sopii täydellisesti leivänpaahtimeen. Ruis-, kaura- ja saaristolaisleipämme vaan paranevat ajan kuluessa. Jos haluat pakastaa leivän, suosittelemme leivän siivuttamista, näin voit poimia siivuja pakkasesta tarpeen mukaan.

Nautinnollisia herkkuhetkiä toivottaa koko Gateaun jengi!